Росія призупинила оборонну угоду з Литвою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія призупинила оборонну угоду з Литвою

Світ
1547
Росія призупинила підписану у 2001 році угоду з Литвою про двосторонніх військових інспекціях. Про це в понеділок повідомило російське міністерство оборони на тлі зростаючого занепокоєння балтійських країн у зв’язку з поведінкою Росії в Україні.
У відповідності з угодою, Литва могла інспектувати війська в Калінінграді – російському анклаві, розташованому між Литвою і Польщею, де базується російський Балтійський флот, тоді як Росія, у свою чергу, могла проводити аналогічні інспекції в Литві.
“Литва дотримувалася всі умови цієї угоди і не давала жодних приводів для таких дій з боку Росії”, – заявив офіційний представник литовського міноборони в електронному листі Reuters.
Три балтійські держави – Естонія, Латвія і Литва, – раніше входили до складу СРСР і володіють численними збройними силами, із занепокоєнням стежать за тим, як Росія знову поширює свій вплив над колишніми територіями і на південь від кордону.
В Польщі та країнах Балтії зараз знаходяться 600 американських військових, які беруть участь у піхотних навчаннях. Як очікується, таке число військових при періодичної ротації збережеться в регіоні до кінця року.
Минулого тижня в Литву також прибули чотири винищувачі ВПС Великобританії “Тайфун” – перші з 12 військових літаків, які будуть зміцнювати повітряний патруль в балтійському регіоні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас