Єврокомісія: криза в Україні загрожує європейській економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: криза в Україні загрожує європейській економіці

Світ
443
Криза в Україні, за оцінкою Єврокомісії, становить нині найбільший ризик для подальшого підйому європейської економіки. Про це заявив у понеділок, 5 травня, у Брюсселі віце-президент Єврокомісії Сіім Каллас під час презентації весняного кон’юнктурного прогнозу. “Якщо ми поглянемо, які нині є ризики для європейської економіки, то це насамперед напруженість і непевність довкола нас, особливо це стосується кризи в Україні”, – цитує його слова інформаційне агентство dpa.
Каллас відзначив, що країни-члени ЄС, котрі мають особливі відносини з Росією, наприклад, Кіпр, можуть особливо постраждати. Він також вказав на те, що українська криза матиме “серйозний вплив” на російську економіку. Так, приміром, надходження від російського експорту газу та нафти скоротилися, є наслідки і для вартості російського рубля, а також спостерігається відплив капіталу із РФ, наголосив віце-президент Єврокомісії. Усі російські заходи проти цього можуть також вдарити по європейській економіці, застеріг Каллас.
Яценюк їде до Брюсселя
Наступного тижня для консультацій із Єврокомісією до Брюсселя має прибути українська делегація на чолі з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Як повідомили у Єврокомісії, під час перемовин 13 травня йтиметься про допомогу Євросоюзу Україні для здійснення Києвом політичних і економічних реформ, зазначає агентство afp.
Після завершення консультацій планується виступ перед пресою українського прем’єра разом із президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. Як відомо, Євросоюз уже пообіцяв надати Україні близько 11 мільярдів євро фінансової допомоги.
Наталя Неділько
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас