Якщо Путіну вдасться захопити Південь, це стане кінцем України - євродепутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо Путіну вдасться захопити Південь, це стане кінцем України - євродепутат

Світ
6558
Найближчими днями стане ясно, вдасться Росії відірвати в України частину території на півдні, чи ні. Якщо Володимиру Путіну вдасться це зробити, то це може стати кінцем України. Таку думку висловив депутат Європарламенту Павло Коваль в інтерв’ю польському виданню wPolityce.
При цьому, за його словами, кінець України буде не лише в територіальному сенсі, а й політичному.
“Це означає таку серйозну катастрофу в Києві, що дестабілізація в столиці України стане питанням часу. Вже не на фоні сепаратизму, оскільки Київ є патріотично налаштованим, а через претензії інших політичних сил до нинішнього уряду України, яке не зберегло цілісність країни”, – вважає Павло Коваль.
Євродепутат вважає недостатньою реакцію Євросоюзу. Адже за міжнародним правом, Росія є агресором. Але Захід веде розмови з Росією як ні в чому не бувало. “Не кажу про військову реакцію, а про формальну, якої не настало. До того ж Європа не створила стримуючого механізму”, – констатував Коваль.
До того ж німецько-російські і французько-російські проекти у військовій сфері не припинені, а “Містралі” (французькі вертольотоносці – Ред.) готові для відправки (до Росії – Ред.).
“У нас говорять про ідею енергетичного союзу, який може з’явитися, а може й ні, а “Газпром” використовує кожну хвилину. Існує низка контрактів, які наразі підписуються і реалізовуються. Йдеться про контракти щодо “Південного потоку”, угоду Австрії з “Газпромом” про закінчення газопроводу… Склалася така ситуація, що ми радіємо якимось ідеям на майбутнє, а втрачаємо цінний час, не проводимо дії , які могли б відлякати Росію. Путін розуміє, що Захід не готовий до дій і наступає далі”, – розповів євродепутат.
Позиція США щодо санкцій проти Росії, на думку Коваля, також помилкова. Розмови про те, що не будемо вводити санкції, якщо Росія не зробить наступного кроку, є абсурдом і закликом до вчинення цього кроку. Позиція Заходу повинна бути наступною: не буде санкцій, якщо повернетеся назад і почнете поважати міжнародне право.
Також він вказує, що частина політиків уже не хоче вживати слово “війна”, оскільки люди не хочуть його чути. “Частина громадської думки взагалі не хоче говорити про Україну, тому що на цю тему перестали кликати на порталах і читати в газетах”, – вказує Павло Коваль.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас