В Естонії розпочалися великі військові навчання країн НАТО - найбільші за новітню історію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Естонії розпочалися великі військові навчання країн НАТО - найбільші за новітню історію

Світ
906
Найбільші за новітню історію Естонії військові навчання «Весняний шторм», в яких візьмуть участь близько 6 тисяч військовослужбовців з країн НАТО, пройдуть з 5 по 23 травня, повідомив головний штаб Сил оборони країни.
Цього року в «Весняному штормі» бере участь рекордна кількість військових з’єднань союзників по НАТО: рота піхотинців полку герцога Ланкастерського з Великобританії, рота піхотинців з Латвії, рота військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади армії США, а також розвідзагін литовської армії.
Польща направить на навчання три винищувачі Су-22 і підрозділ протиповітряної оборони з ракетним комплексом SA-8, завданням якого буде захист авіабази Емарі під Таллінном і прилеглого повітряного простору.
Протиповітряну оборону також здійснюватимуть зенітники з Бельгії. Вперше в навчаннях візьме участь група фахівців з кіберзахисту з Франції.
Щорічні навчання «Весняний шторм» пройдуть 12-й раз. Після завершення маневрів американські десантники залишаться в Естонії, щонайменше, до кінця нинішнього року.
На початку квітня НАТО прийняла також рішення про одночасне розміщенні винищувачів союзників в Естонії на авіабазі Емарі, чого раніше ніколи не було, хоча Таллінн домагався цього не один рік.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас