Донбас може стати детонатором для самої Росії - Ходорковський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донбас може стати детонатором для самої Росії - Ходорковський

Світ
4188
Відомий російський політв’язень Михайло Ходорковський не вірить, що більша частина Донбасу бажає приєднання до РФ, і вважає що такий крок Кремля став би абсолютно невигідним для самої Росії. Про це йдеться в опублікованому на сайті Ходорковського інтерв’ю письменнику Дмитру Бикову для журналу “Собеседник”.
“Отримати не десь там у Криму, який відокремлений всій Україні, а в безпосередній близькості, в восьмистах кілометрах від Москви шахтарський регіон, де шахтарі за двадцять років свободи навчилися протестувати, – це значить так розгойдати човен, як ніяка опозиція не зуміє”, – пояснив колишній політв’язень своє бажання про “приєднання Донецька до Росії”.
Разом з тим, Ходорковський не вірить в російську пропаганду про те, що більша частина Донбасу бажала б приєднання до РФ. “Там не Крим, ризики куди вище – і тріумфального входження в східну Україну швидше за все не буде. Але якби це сталося – в Росії з’явився б такий детонатор, що, приєднуючи його, слід було б тричі подумати”, – сказав він.
Крім того, екс-глава ЮКОСа застерігає про те, що у зв’язку з окупацією Криму в Росії може “ здетонувати “проблема кримських татар, яка може відгукнутися в національних регіонах РФ. “У неї (Росії – Ред.) до останнього часу не було проблем з татарами. Тепер є , і відгукуватися вона буде не в Криму, а в російських національних регіонах”, – вважає Ходорковський.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас