Всеукраїнський референдум може відбутися 15 червня - Батьківщина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всеукраїнський референдум може відбутися 15 червня - Батьківщина

Казна та Політика
664
Українська влада може провести референдум одночасно з другим туром президентських виборів.
Всеукраїнський референдум може відбутися під час проведення другого туру президентських виборів, коли з’явиться необхідна законодавча база для його проведення, повідомив в.о. голови фракції Батьківщина Сергій Соболєв у вівторок, 29 квітня.
“Нам потрібна законодавча база. Станом на сьогодні референдум може оголошувати тільки президент, а не в.о. президента. Тому нам потрібно змінити законодавство, причому пропозиція, яка вчора пролунала (на засіданні РНБО – ред.), була всіма підтримана. Це має бути закон, який буде діяти виключно для проведення такого референдуму, тобто це закон разової дії”, – цитує Соболєва інформагентство Інтерфакс-Україна.
При цьому Соболєв заявив, що “цей закон має шанс бути прийнятим, і таким чином дата референдуму може бути – другий тур президентських виборів – 15 червня, щоб легітимізувати цей процес, підготуватися до цього процесу”.
Крім того, депутат підкреслив, що представники всіх парламентських фракцій мають узгодити питання, які будуть винесені на референдум.
“Наша пропозиція наступна: чи виступаєте ви за єдину унітарну країну з розширенням повноважень місцевого самоврядування, що фактично буде планом і для роботи конституційної комісії, і завданням, яка далі, на другому етапі, для голосування буде поставлена ​​перед парламентом, коли потрібно буде зібрати понад 300 голосів”, – сказав Соболєв.
Відзначимо, що за словами Соболєва, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) рекомендувала підготувати новий закон про референдум, “який буде мати разову дію”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас