Єврокомісія погіршила прогноз щодо зниження держборгу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія погіршила прогноз щодо зниження держборгу Греції

Казна та Політика
202
Скорочення держборгу Греції йде повільнішими темпами, ніж очікувалося раніше. За оцінкою Єврокомісії, грецький борг, що становить на сьогодні 177% ВВП, до 2020 року зменшиться до 125% ВВП, до 2022 року – до 112% ВВП. Раніше очікувалося, що до 2020 року держборг Греції становитиме 124% ВВП і опуститься “значно нижче 120% ВВП” до 2022 року.
Нагадаємо, рецесія в Греції, яка опинилася після 2008 року в епіцентрі європейської фінансової кризи, триває вже шість років поспіль. З початку минулого року в більшості з 18 країн, що входять до єврозони, почали відзначатися ознаки виходу з рецесії, однак ВВП Греції скоротився більше, ніж в інших країнах, оскільки міжнародна фінансова допомога надавалася їй тільки на умовах скорочення дефіциту бюджету і структурної реформи державного сектора економіки.
Греція використовує кредитні лінії країн єврозони на 200 млрд євро і Міжнародного валютного фонду (МВФ) на 40 млрд євро. Розраховувати на отримання комерційних держкредитів в умовах, коли її держборг значно перевищує цільові 120% ВВП, Греція поки що не може.
Країна дуже повільно відновлюється після рецесії і відстає від графіка приватизації активів, надходження від якої повинні спрямовуватися на зниження боргу, відзначають в Єврокомісії. Проте вищий орган виконавчої влади ЄС все ж вважає, що Греція досягла достатнього прогресу в поліпшенні свого фінансового становища.
Вже схвалене надання Греції чергової порції кредитів у розмірі 6,3 млрд євро, виділення якої відкладалося кредиторами протягом декількох місяців через побоювання, що країна проводить економічні реформи недостатньо швидко.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас