МЗС Німеччини про РФ: після націоналістичного чаду настане похмілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Німеччини про РФ: після націоналістичного чаду настане похмілля

Світ
3237
Кремль грає в дуже небезпечну гру з можливими серйозними наслідками, але “після націоналістичного чаду настане похмілля”. Про це сказав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер.
За його словами, загроза війни, яка сьогодні нависла над Україною, лякає всіх європейців, які звикли жити в безпечній Європі після закінчення холодної війни. “Ніхто не міг припустити, що ми так швидко опинимося в найсерйознішій кризі з часів закінчення холодної війни. Ті люди, які ще пам’ятають часи до падіння Берлінської стіни, знають, чого ми досягли за останні 25 років”, – сказав дипломат.
Він додав, що в Європі сьогодні люди живуть більш вільно і благополучно, ніж у 80-х. Однак сьогоднішній конфлікт з Росією ставить все це під загрозу. “Я не хочу думати про те, що справа дійде до військового протистояння між Сходом і Заходом. Тут ясно одне: якщо неправильні рішення все ж таки будуть прийняті, про багаторічну співпрацю в сфері миру і безпеки в Європі можна буде забути”, – сказав Штайнмайер. Він додав, що ніхто в “здоровому глузді” не захоче платити за мир “ту ціну, яку доведеться всім у Європі платити, без винятків”.
Політик нагадав, що Росія вже зіткнулася з опором в економічному полі. Інвестори не хочуть вкладати гроші в її економіку і виводять капітали з країни. А російські акції та облігації стрімко обвалилися. “Зрештою, трохи пізніше на зміну націоналістичному чаду прийде похмілля”, – додав Штайнмайер.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас