Голова Донецької ОДА та мер Донецька просять референдум 25 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Донецької ОДА та мер Донецька просять референдум 25 травня

Казна та Політика
1748
Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута озвучив ініціативу проведення національного референдуму. Про це він сказав під час зустрічі з виконуючим обов’язки Президента України, головою Верховної Ради Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба ДОДА.
У зустрічі також брав участь мер Донецька Олександр Лук’янченко.
Напередодні цю пропозицію з приводу референдуму було сформульовано і схвалено під час спільного засідання мерів міст, голов районних рад, і районних держадміністрацій Донецької області.
Як заявив губернатор, на референдум планується винести питання про передання додаткових владних повноважень регіонам України і створення муніципальної міліції.
На думку Сергія Тарути проведення національного референдуму дозволить об’єднати країну навколо ідеї реформ і впровадження європейських стандартів. На його думку, провести референдум необхідно 25 травня, в день виборів Президента України.
Голова Донецької облдержадміністрації представив на розгляд Олександра Турчинова законодавчі ініціативи, що дозволяють здійснити референдум в заявлений термін.
Як зазначив Олександр Лук’янченко, проведення референдуму сприятиме зниженню соціально-політичної напруженості в регіонах Південного Сходу України.
“Ми консолідували свої зусилля для того, щоб в Україні запанував громадянський мир, порядок і злагода. Всі громадяни нашої країни повинні мати можливість висловити свою думку з тих питань, які їх реально хвилюють. На даному етапі – вирішальне слово за депутатами Верховної Ради”, – підкреслив Сергій Тарута.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас