Євросоюз ввів безвізовий режим з Молдовою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз ввів безвізовий режим з Молдовою

Світ
952
Громадянам Молдови від сьогодні більше не потрібна віза для відвідин більшості країн Євросоюзу. Це стосується відвідування Шенгенської зони громадянами з біометричними паспортами.
Прем’єр-міністр Молдови Юріє Лянке заявив, що підтримувані Євросоюзом реформи і безвізовий режим для громадян Молдови дають сподівання на врегулювання “замороженого конфлікту” в Придністров’ї.
Молдова стала першою країною СНД, громадянам якої для поїздок до ЄС не потрібна віза. Протягом півроку вони загалом до 90 днів можуть перебувати на території держав Шенгенської зони.
Втім, перелік держав, які тепер не вимагають від молдаван наявності візи, ще довший. По-перше, це всі країни ЄС, що входять до Шенгенської зони, тобто Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція та Естонія.
По-друге, це держави, які ще не отримали повноцінного статусу країни Шенгенської зони, а саме: Болгарія, Кіпр, Румунія і Хорватія. По-третє, це асоційовані з Шенгенською зоною Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас