Cанкції не зупинять політику Путіна щодо України - Ходорковський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cанкції не зупинять політику Путіна щодо України - Ходорковський

Казна та Політика
1876
У Донецьку Михайло Ходорковський під час зустрічі з місцевими жителями і представниками громадськості заявив, що санкції проти Росії не здатні вплинути на її політику щодо України.
На думку Ходорковського, єдиним шляхом, який може змінити ситуацію, є зміна громадської думки росіян.
Ходорковський вважає, що санкції не зможуть моментально вплинути на російську економіку. Навіть у разі введення серйозних санкцій ситуація в російській економіці протягом 3-5 років не буде критичною.
Екс-власник ЮКОСа підкреслив, що для того, щоб змінити політику Росії щодо України, “необхідно зруйнувати сформовані у громадській думці стереотипи”.
За словами Ходорковського, “з громадян України зробили образ чужого”​​, що стало наслідком пропаганди, визначених екстремістських позицій, які пропагувалися в парламенті та ЗМІ. Таким чином, у російської влади виявилося достатньо матеріалу, щоб нав’язати населенню уявлення про “фашистів і бандерівців”.
“Зараз російська політична еліта не усвідомлює, що російські війська, у разі, якщо вони увійдуть на територію Донбасу, зустрінуть там запеклий опір”, – заявив Ходорковський.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас