Вчорашнє підвищення ключової ставки завдасть відчутного удару економічному зростанню Росії - Мінекономрозвитку РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчорашнє підвищення ключової ставки завдасть відчутного удару економічному зростанню Росії - Мінекономрозвитку РФ

Світ
1914
Підвищення ключової ставки ЦБ з 7% до 7,5% не вирішить задачу зниження рівня інфляції, а завдасть відчутного удару економічному зростанню. Про це заявив заступник голови Мінекономрозвитку РФ Андрій Клепач.
“Підвищення ставки не стільки знизить інфляцію, скільки ще більше загальмує зростання і підвищить ймовірність вже не стагнації, а рецесії”, – заявив Клепач.
Банк Росії 25 квітня підвищив ключову ставку до 7,5% річних у зв’язку із збільшеними інфляційними ризиками. Ймовірність перевищення інфляцією цільового рівня в 5% за підсумками року значно збільшилася, зазначає ЦБ.
“Це обумовлено більш сильним, ніж очікувалося, впливом курсової динаміки на споживчі ціни, зростанням інфляційних очікувань, а також несприятливою кон’юнктурою ринків окремих товарів Банк Росії не має наміру знижувати ключову ставку в найближчі місяці”, – йдеться в повідомленні.
За оцінкою Банку Росії, прийняте рішення дозволить уповільнити інфляцію до рівня не вище 6,0% до кінця 2014 р. У березні-квітні 2014 річний темп приросту споживчих цін збільшився. На 21 квітня 2014 за розрахунками він склав 7,2%. Тижнева інфляція стійко тримається на рівні 0,2%. Прискорення зростання споживчих цін було обумовлене головним чином впливом курсової динаміки, яке виявилося більш значним, ніж очікувалося раніше.
“Девальвація і так перейде в ціни. ЦБ розраховує, що подальшого зниження курсу рубля не буде Думаю, що він ще знизиться, але заради його зміцнення ЦБ і “тисне “економіку” , – заявив він.
“Посилання на необхідність затиснути кредитування в стагнуючою економіці – це know how нашого ЦБ “, – зауважив Клепач.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас