Росія хоче розпочати третю світову війну - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче розпочати третю світову війну - Яценюк

Світ
1765
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що Україна залишається прихильником і виконуватиме женевські домовленості від 17 квітня, а план Росії щодо військового й політичного захоплення України не вдасться, передає Інтерфакс-Україна в п’ятницю, 25 квітня.
“Спроби російської військової агресії на території України призведуть до військового конфлікту на європейському просторі. Світ ще не забув Другу світову війну. Росія хоче розпочати вже третю світову війну. Вся повнота відповідальності за агресію на території України, за підрив міжнародної безпеки і стабільності лежить на керівництві Російської Федерації”, – сказав Яценюк.
“Уряд України і надалі буде сповідувати ідею виконання женевських домовленостей. Ми проведемо конституційну реформу, і ми звертаємося до Росії виконати те, що вона обіцяла, але не зробила жодного кроку”, – сказав він.
Прем’єр-міністр підкреслив, що план Росії щодо військового й політичного захоплення України не вдасться.
“Підтримка Росією терористів в Україні… є міжнародним злочином, і ми закликаємо все міжнародне співтовариство об’єднатися проти російської агресії”, – додав прем’єр.
Раніше постпред Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія у разі найгіршого розвитку подій на південному сході України може скористатися дозволом Ради Федерації і використовувати Збройні сили РФ на території України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас