США можуть ввести санкції проти Путіна вже сьогодні - The New York Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть ввести санкції проти Путіна вже сьогодні - The New York Times

Світ
4421
Нові санкції проти Росії можуть бути оголошені вже цієї п’ятниці, повідомило газеті The New York Times джерело в американському Білому домі.
“Простір для того, щоб змінити курс (обраний Москвою), звужується”, – заявив, у свою чергу, держсекретар США.
Джон Керрі виступив із великою промовою у відповідь на загострення ситуації в Слов’янську, де минулої доби центральна українська влада оголосила про відновлення антитерористичної операції. Вдень у четвер Володимир Путін заявив, що “якщо київський режим почав застосовувати армію проти населення всередині країни, то це, без всяких сумнівів, дуже серйозний злочин”.
Вже через дві години міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про початок військових навчань на кордоні з Україною.
Міністр оборони США Чак Хейгел, що перебуває в Мексиці, заявив в ніч на п’ятницю за московським часом, що намагається організувати телефонну розмову зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу. “Провокаційні дії (з боку Москви) ведуть до небезпечної дестабілізації ситуації”, – підкреслив голова Пентагону.
Держсекретар США пішов далі, ніж міністр оборони. Джон Керрі оголосив про те, що американські розвідувальні служби зробили висновок про те, що “військова розвідка й спеціальні сили (Росії) відіграють активну роль у дестабілізації на сході України за допомогою… (постачань) зброї, (здійснення) операційного планування та координації”.
“Весь світ знає, що агенти з Росії, заарештовані в Україні, опинилися там не тому, що вони помилилися дорогою. Ми бачили військових, які були у формі, ідентичній тій, яку носили російські військові у Криму, лише минулого місяця”, – сказав голова американського зовнішньополітичного відомства.
Тим часом журнал Newsweek повідомив, що за умови ескалації кризи в Україні санкції можуть бути впроваджені і стосовно глави російської держави.
Видання посилається на представника Мінфіну США. “Як вже підкреслював Білий дім, ми зазвичай не починаємо з санкцій проти глав держав, але введення санкцій проти Путіна – один з варіантів, – підкреслив він. – Це не виключено”.
Це вже не перша публікація за останні дні про введення можливих заборонних заходів відносно президента Росії. Минулого тижня про такий варіант розвитку подій написало британське видання The Times. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав ту статтю газетною качкою.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас