Росія, Україна і Білорусь погодили літній графік поїздів у Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, Україна і Білорусь погодили літній графік поїздів у Крим

Світ
1277
Залізничники Росії, України та Білорусі погодили літній графік руху поїздів у Крим через територію України. Графік набуде чинності з 1 червня, повідомив “РИА Новости” представник РЖД.
“Погоджено 25 ниток графіка (технологія руху поїздів з узгодженим часом відправлення і прибуття – ред.) через Джанкой на 36 повідомлень: 11 – російських, 4 – кримські, 2 – білоруські, 8 – українських. Буде узгоджено додатково ще 6 ниток. Ще сім ниток графіка – через Армянськ: 5 – українських, 2 – білоруські”, – розповів він. Це рішення було прийнято на зустрічі минулого тижня в Мінську.
“Протягом цього тижня будуть погоджувати всі маршрути через Україну”, – додав співрозмовник агентства.
Цього ж дня, але трохи раніше ситуацію прокоментував і президент РЖД Володимир Якунін. За його словами, компанія розраховує успішно узгодити графік руху потягів через Україну, в тому числі і на Крим, тож буде забезпечена безперебійна робота залізничного транспорту. Переговори в Мінську він назвав “дуже конструктивними”.
Після узгодження нового графіка, за словами Якуніна, можна буде відновити попередній продаж квитків на потяги, що курсують через територію України. Нагадаємо, що минулого тижня “Укрзалізницею” було припинено продаж квитків на потяги, що відправляються з 27 травня.
Державна адміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) призупинила попередній продаж квитків на всі внутрішні і міжнародні потяги, що курсують по території України, починаючи з 27 травня, через неузгодженість графіка руху з Кримом.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас