Молдова відключить всі російські канали - слідом за Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова відключить всі російські канали - слідом за Україною

Світ
995
Москва продовжує позбавлятися свого рупора в колишніх союзних республіках нинішнього пострадянського простору. Слідом за забороною на мовлення російських каналів на території України, заборона на російську пропаганду може бути введена в Молдові.
Уряд республіки вже схвалив процедуру заборони каналів РФ. А правляча більшість в парламенті Молдови вже зареєструвала відповідний законопроект.
Як заявила напередодні міністр закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Наталія Герман, влада ще з літа 2013 року була стурбована тим, що російські канали заговорили про наявну у молдаван альтернативу євроінтеграції.
“Ми помітили з літа 2013 незвичайну активність російської преси в Молдові з просування альтернативної інтеграції Молдови. І це в той час, коли ми переслідуємо мету євроінтеграції, як абсолютного пріоритету зовнішньої і внутрішньої політики”, – заявила Герман в ефірі радіостанції Europa Libera, зазначивши, що громадяни республіки “виявилися несподіваним чином в умовах гігантської інформаційної кампанії”, яка набагато посилилася під час українських подій.
“Ми вивчили ресурси, і виявилося, що в той час, як працював уряд – пояснював елементи і етапи європейської інтеграції та користування його благами, – цього було недостатньо, щоб переважити меседж, що прийшов від російської сторони. І це було попередження нам”, – зазначила Герман.
Щоб уникнути обробки населення, уряд і підтримав пропозицію парламентської більшості заборонити мовлення новинних програм провідних російських каналів, які, за опитуваннями, дивляться 90% місцевих громадян.
Депутати також запропонували законодавчо обмежити російськомовний контент на телебаченні до 20%. Цю ідею схвалили депутати правлячого проєвропейського альянсу, що складається з Ліберальної, Ліберально-демократичної і Демократичної партій.
Однак найбільша фракція в парламенті Молдови – в опозиційної Партії комуністів, які агітують своїх виборців за інтеграцію в протилежному напрямі – у бік Митного союзу і Росії. Проте їм навряд чи вдасться сформувати парламентську більшість після майбутніх виборів. І тоді доведеться шукати союзників, не виключено, що з числа партій нинішнього правлячого альянсу.
Як повідомлялося, Україна заборонила на своїй території трансляцію низки російських телеканалів, зокрема РТР, НТВ, Росія-24 і Перший національний.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас