Всі російські компанії хочуть перевести на Московську біржу - ще одне підтвердження від влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі російські компанії хочуть перевести на Московську біржу - ще одне підтвердження від влади

Фондовий ринок
2166
Міністр фінансів Росії Антон Сілуанов підтримує ідею першого віце-прем’єра Ігоря Шувалова про перереєстрацію російських емітентів із зарубіжних бірж на ММВБ.
Нагадаємо, Шувалов заявив, що питання перереєстрації російських емітентів – це питання економічної безпеки, “в тому числі і з можливості залучати капітали”. “У рамках корпоративних процедур компаніям і їх радам директорів потрібно розглянути процедуру про доцільність подальшого продовження обігу їхніх акцій на закордонній біржі”, – сказав він.
Сілуанов також відзначив, що на ММВБ існує вся необхідна інфраструктура для обігу російських акцій. “Вважаю, що інфраструктура сучасна, вона відповідає всім вимогам для роботи інвесторів на російській біржі, тому це абсолютно правильно – переводити фінансові потоки для роботи не в іноземних резиденціях, іноземних біржах, а на Московській міжнародній валютній біржі”, – заявив голова російського Мінфіну.
Відзначимо, на думку міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, економіка Росії через санкції Заходу після анексії Криму вже втратила близько $150 млрд. Уряд РФ прогнозує відтік капіталу з країни за підсумками 2014 року на рівні $100 млрд. Центробанк Росії вказує, що лише по підсумками першого кварталу банки і корпорації вивели з країни $50 млрд.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас