Польща проведе наймасштабніші навчання армії за останні 40 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща проведе наймасштабніші навчання армії за останні 40 років

Світ
674
Наприкінці місяця Польща планує провести наймасштабніші за останні понад 40 років навчання підпорядкованих МВС сил для перевірки їх взаємодії в екстремальних ситуаціях. Про це оголосив міністр внутрішніх справ Польщі Бартоломей Сенкевич.
За його словами, у навчаннях візьмуть участь 2000 прикордонників, працівників поліції та пожежної служби. “Кордони зараз стабільні та безпечні, але ми повинні бути підготовлені до більш драматичних варіантів. Хочемо протестувати внутрішню готовність Польської держави до екстремальних ситуацій”, – заявив міністр.
Навчання пройдуть з 23 по 25 квітня у двох польських воєводствах: столичному Мазовецькому і Швентокжиському на півдні Польщі, що межує з іншими воєводствами, які мають безпосередній кордон з Україною.
“Ми створюємо сценарій навчань, які стосуються як прикордонних інцидентів, так і пов’язаних з внутрішньою безпекою Польщі в контексті катастроф і серйозних надзвичайних подій. Хочемо побачити, як служби зможуть співпрацювати і справлятися в різних ситуаціях”, – додав Б.Сенкевич. За його даними, останній раз в Польщі подібні навчання проводилися в 70-х роках минулого століття.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас