Росіянам рекомендували утриматися від закордонних поїздок - через "антиросійські санкції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянам рекомендували утриматися від закордонних поїздок - через "антиросійські санкції"

Світ
944
МЗС Росії в четвер, 10 квітня, рекомендував росіянам утриматися від поїздок до країн, що уклали з США договори про взаємну видачу. Особливо якщо є підозри, що у американських правоохоронних органів можуть виникнути до громадян Росії певні претензії. Про це йдеться у попередженні, розміщеному на інтернет-сторінці зовнішньополітичного відомства.
Міністерство закордонних справ РФ звернуло увагу росіян, що останнім часом загроза затримання або арешту за запитами американських правоохоронних органів і спеціальних служб “значно зросла у зв’язку з введеними США антиросійськими санкціями”, наголошується в документі. “Американська адміністрація, що безпідставно відмовляється визнавати возз’єднання Криму з Росією, яке повністю відповідає міжнародному праву і Статуту ООН, намагається перетворити на рутинну практику” полювання “на російських громадян в третіх країнах з метою їх подальшої екстрадиції і засудження в США за, як правило, сумнівним звинуваченнями”, – попереджають російські дипломати.
Список країн, які уклали з США договори про взаємну видачу, можна знайти на сайті Держдепартаменту. Він досить великий і включає фактично всі улюблені місця відпочинку росіян: від Італії і Монако, до Сейшельських островів і Таїланду.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас