Українські проекти енергоефективності залучать понад 3 млрд дол інвестицій, - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські проекти енергоефективності залучать понад 3 млрд дол інвестицій, - Гройсман

Енергетика
570
В Україну за різними програмами залучать більше 3 млрд дол інвестицій на проекти з енергоефективності. Про це під час прес-конференції заявив віце-прем’єр-міністр України з регіональної політики, міністр регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.
“У списку фінансування міжнародними організаціями безліч великих організацій. Наприклад, програми фінансування Світового банку: програма з енергетичної ефективності в секторі поставок тепла – 332 мільйони доларів. Є ще 2 проекти. Перший – місцева інфраструктура – 382 мільйони доларів, які будуть направлені в теплокомуненерго. Другий проект стосується водоканалів. Загалом програми Світового банку в Україні, це приблизно 3 мільярди доларів”, – розповів Гройсман.
Він додав, що є також програми фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку. Зокрема – фінансування комунальних підприємств під міські гарантії, фінансування карбонового фонду в рамках Кіотського протоколу – 190 МДН євро, гранти енергоефективного фонду – 100 млн євро.
“Тобто зараз в Україну заходить (багато) серйозних фінансових ресурсів для забезпечення цих проектів”, – заявив Гройсман.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас