Пентагон розкрив план скорочення стратегічних озброєнь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон розкрив план скорочення стратегічних озброєнь

Світ
446
Міністерство оборони США розкрило план скорочення стратегічних озброєнь, повідомляє Defense News. Зокрема, США мають намір зняти з бойового чергування 50 міжконтинентальних балістичних ракет Minuteman III. Це буде зроблено в рамках Договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), що був укладений з Росією в квітні 2010 року і набрав чинності в лютому 2011-го. Шахти, з яких вилучать зняті з чергування ракети, продовжать функціонувати.
Найближчим часом ВПС і Стратегічному командуванню США необхідно буде визначити, з яких саме шахтних установок Minuteman III необхідно вилучити ракети. Всього США мають 450 ракетних шахт, що діють в трьох зонах: авіабазах «Малмстром», «Уоррен» і «Майнот». Коли саме буде проведено скорочення, не уточнюється. СНО-3 вимагає приведення стратегічних сил у відповідність з договором не пізніше лютого 2018 року.
У рамках договору СНО-3 ВМС США також мають намір провести деякі зміни. Зокрема, на кожній з 14 стратегічних атомних підводних човнів типу «Огайо» будуть перероблені по чотири ракетні шахти. Конструкцію шахт змінять таким чином, щоб у них неможливо було завантажити балістичні ракети з ядерними боєзарядами. Загалом з 40 шахт на підводних човнах будуть вилучені ракети Trident II.
Нарешті, ВПС США планують провести конвертацію 30 бомбардувальників B-52H Stratofortress, позбавивши їх статусу стратегічних. Конвертовані літаки не зможуть нести ядерне озброєння. Після завершення цього процесу на озброєнні ВПС США залишаться тільки 66 бомбардувальників, що володіють стратегічним статусом.
Згідно з чинним договором СНО-3, США і Росія повинні скоротити загальне число ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, з яких на бойовому чергуванні можуть перебувати не більше 800. При цьому кількість розгорнутих стратегічних носіїв ─ міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких стратегічних бомбардувальників – має бути зменшено до 700 одиниць.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас