Австралія і Японія домовилися про вільну торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія і Японія домовилися про вільну торгівлю

Світ
200
У понеділок, 7 квітня, Японія і Австралія досягли базової угоди у вільній торгівлі.
Договір забезпечить умови, за яких японські автомобілі та австралійські сільськогосподарські товари будуть реалізовуватися за нижчими цінами, а це може допомогти подолати безвихідь у торгових переговорах тихоокеанського регіону.
Угода, досягнута між прем’єр-міністром Сіндзо Абе і прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, що прилетів з візитом, після семи років переговорів стала першим договором Японії про вільну торгівлю з великим експортером сільськогосподарської продукції.
Обидві сторони сподіваються, що угода послужить каталізатором для прискорення переговорів про створення зони вільної торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні (TTP). Японія і Австралія є одними з 12 країн-учасниць.
Ці переговори зайшли в глухий кут через тарифи на торгівлю сільськогосподарською продукцією, які, на думку США, повинні бути зняті. Тоді як Японія хоче їх зберегти на зниженому рівні. Договір між Токіо і Канберрою підписаний за 2 тижні до візиту президента США Барака Обами до Японії.
Проте угода Японії з Австралією може зрештою ускладнити завдання для американських парламентерів, які закликали Сіндзо Абе відкрити сільськогосподарські ринки в рамках ТЕС.
“Мета австралійсько-японської угоди куди менш значна, ніж ті, які лідери мають намір досягти в ході Транс-Тихоокеанського партнерства”, сказав прес-секретар торгового представника США Майк Фроман.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас