В Одесі проросійські активісти у соцмережах збираються "штурмувати ОДА та СБУ" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі проросійські активісти у соцмережах збираються "штурмувати ОДА та СБУ" - ЗМІ

Кримінал
3169
У неділю ввечері в соціальних мережах ожили численні групи і спільноти, в яких спілкуються радикально налаштовані сепаратисти.
Вони пересилають один одному плітку про те, що силовики, нібито, готують штурм їхнього наметового табору і тому, мовляв, потрібно увечері всім зібратися разом і обговорити ситуацію, що склалася. «При цьому бійцям дружин розіслано повідомлення бути в повній бойовій готовності. На випадок провокації», – говорить один з дружинників Олег. За його словами, підготовка до силових дій велася давно, але сам він був упевнений, що діяти вони почнуть 9-го числа. Так, щоб 10-го в 70-річний ювілей визволення Одеси повністю звільнити місто від представників державної влади. На думку його прихильників і тих, хто їх спонсорує це дуже символічно. А ось Бригада оперативного реагування (за нашою інформацією, майже повністю складається з громадян РФ) про цілі вечірнього віче говорить прямо: «Дуже сподіваюся що радикально налаштовані мужики повторять подвиг сходу і наприклад захопимо ОДА або спалимо СБУ. Прийшов час діяти», – пише спільникам координатор під прізвиськом Павло Ткаченко. У розмовах між собою антімайданівці кажуть, що з хвилини на хвилину до міста мають прибути «громадянські бійці», які допоможуть здійснити задумане.
У міліції нас запевнили, що не допустять Донецького або Харківського сценарію, однак про якісь конкретні заходи говорити відмовилися – мовляв, розголошувати не мають права. Тим часом, СБУ вже кілька днів поспіль отримує тривожні сигнали, причому про небезпеку повідомляють активісти Антимайдану. Втім, у самому відомстві це категорично заперечують.
«Певна інформація надходить. Ми її перевіряємо і реагуємо. Робота не припиняється. Але зазначу, працюємо ми виключно в рамках нашої компетенції», – сказав нам прес-офіцер обласного СБУ Ігор Скуртов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас