В Україні спростили процедуру відведення сільськогосподарських земель державній власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили процедуру відведення сільськогосподарських земель державній власності

Казна та Політика
946
Державне агентство земельних ресурсів видало наказ, за яким спрощується процедура прийняття рішення про відведення земельних ділянок, повідомляє прес-служба Держземагентства.
Як відомо, з 2013 року Державне агентство земельних ресурсів України отримало повноваження щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності для всіх потреб. Затверджена раніше процедура щодо прийняття рішення про відведення ділянки передбачала подвійний аналіз поданої громадянами документації – на обласному та центральному рівнях Держземагентства, що могло призвести до стримування або затягування розгляду документації.
Новим наказом Держземагентства від 27 березня 2014 скасовується розгляд документації на центральному рівні. Відповідно збільшуються повноваження і відповідальність територіальних органів Держземагентства, які самостійно розглядають, приймають рішення і присвоюють номер наказу.
Передбачається, що нові зміни дозволять не лише спростити процедуру, але й зняти соціальне невдоволення серед населення, оскільки кількість позитивно розглянутих справ про передачу земельних ділянок у власність або користування громадянам має значно зрости.
З метою громадського контролю для забезпечення прозорості процесу на сайті Держземагентства щотижня оприлюднюється інформація про прийняті рішення про передачу земель у власність та оренду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас