Ціна російського газу для України - вже найвища в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна російського газу для України - вже найвища в Європі

Енергетика
3641
Ціна російського газу для України, з урахуванням доставки, буде найвищою в Європі. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив експерт в галузі енергетики Валерій Боровик.
Він зазначив, що зважаючи на подорожчання газу на зовнішніх ринках і стану газового господарства в Україні – потреба у підвищенні тарифів на блакитне паливо назріла дуже давно.
“За цей час настільки запущене житлово-комунальне господарство, настільки запущене газове господарство. Потрібна реконструкція, модернізація, підтримання в належному стані, щоб не було тих вибухів, які ми спостерігали в попередні роки. Тому що завтра зовсім нічим буде поставляти і обслуговувати ці мережі – це по-перше. По-друге, дуже зросли ціни на газ на зовнішніх ринках, і ми бачимо, що зараз Росія робить з тією ціною, яка буде для України, з урахуванням доставки, найвищою в Європі на сьогоднішній день”, – зазначив експерт.
Боровик нагадав, що ще за попередніми домовленостями з МВФ, тарифи на газ повинні були рівномірно підвищитися на 100% протягом 5 років, але відповідна постанова була скасована Національною комісією з регулювання електроенергетики за рішенням суду. Позивачем виступила Федерація профспілок України. “Гроші отримали (від МВФ), зобов’язання не виконали. Тому це питання назріло”, – підкреслив Боровик.
Нагадаємо, що з 1 квітня поточного року ціна за тисячу кубометрів російського газу для України становить 485 доларів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас