Азаров найняв німецьких адвокатів - щоб оскаржити застосовані проти нього санкції ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров найняв німецьких адвокатів - щоб оскаржити застосовані проти нього санкції ЄС

Особисті фінанси
2980
Європейські дипломати стверджують, що екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров домагається виключення зі списку осіб, до яких ЄС застосував санкції за підозрою у незаконному привласненні державних коштів, повідомляє європейське видання EUobserver. За інформацією видання, німецька адвокатська компанія Alber & Geiger представляє інтереси двох українців, які домагаються розморожування активів у ЄС.
Три дипломатичних джерела підтвердили, що 5 березня на адресу Ради ЄС надійшов запит від імені Азарова та “членів його сім’ї”, що дозволило виданню зробити висновок, що йдеться про екс-прем’єра та його сина Олексія, який також потрапив до списку осіб, проти яких застосовано санкції. Запит, за інформацією дипломатів, розглядає робоча група Ради ЄС по Східній Європі, Південному Кавказу та Центральній Азії (COEST).
Згодом надійшов лист з рекомендаціями до COEST, спрямований до Ради ЄС 25 березня. Наступного дня такі листи були розіслані постійним представництвам 28 країн Євросоюзу в Брюсселі.
Згідно з нормами ЄС, виключення зі списку санкцій мають схвалити всі країни-членами Євросоюзу, потім це рішення закріплюється законодавчо. Якщо країни відмовлять позивачам, то вони можуть звернутися до суду ЄС, що засідає в Люксембурзі.
Одне з джерел видання зазначило, що компанія може використати рішення суду ЄС, що прийняте цього тижня і передбачає виключення з прийнятого 2011 року списку санкцій проти Тунісу племінника екс-президента країни. Суд визнав, що тунісець значився як особа, проти якої “ведеться судове розслідування”, тоді як у списку повинні значитися “винні у незаконному привласненні державних коштів”.
Як повідомлялося, Євросоюз 6 березня оприлюднив список підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів в Україні, до яких застосовано санкції. До списку увійшли усунений від влади президент країни Віктор Янукович, екс-глава адміністрації глави держави Андрій Клюєв і ще 16 українських чиновників і бізнесменів. Їх кошти заморожені на території ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас