Не виключено, що Китай буде діяти на території Росії так, як РФ діяла в Криму - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не виключено, що Китай буде діяти на території Росії так, як РФ діяла в Криму - політолог

Світ
5891
Не виключено, що Китай буде діяти на території Росії так, як РФ діяла в Криму. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політолог Костянтин Матвієнко.
“Китаю має проблему Тибету, розуміємо, що Китай буде діяти, можливо, по території Російської Федерації приблизно таким же чином, як Росія діяла в Криму. З іншого боку, Китай претендує на місце у Великій Вісімці замість Російської Федерації і у нього для цього є всі підстави: і економічні, і військові, і інфраструктурні. Власне кажучи, Китай є потужною світовою економікою, могутнішою від російської. Отже, Китай діє дуже обережно і росіянам необхідно уважно стежити за своїм кордоном, який від Китаю у них фактично не захищений”, – попередив Матвієнко.
Він розповів, що вже зараз Китай здійснює несанкціоновану вирубку Уссурійської тайги, причому в промислових масштабах, а Росія не може цьому завадити. На думку експерта, в перспективі Російська Федерація може зіткнутися з претензіями на Сахалін. “Отже, росіянам треба думати про свою цілісність з того боку, а не, вибачте за слово, лізти в Україну”, – підкреслив Матвієнко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас