Реальний сектор економіки скаржиться на падіння попиту на товари і послуги в Україні - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реальний сектор економіки скаржиться на падіння попиту на товари і послуги в Україні - НАБУ

Фондовий ринок
1319
Розвитку бізнесу заважають високі відсоткові ставки, податки і погане фінансування.
Значна частина керівників підприємств реального сектора економіки відзначає падіння попиту на продукти та послуги, повідомили в четвер, 3 квітня, у прес-службі Незалежної асоціації банків України.
Такі дані отримав Держстат у І кварталі 2014 року за результатами проведеного опитування. Зокрема, 51% керівників компаній будівельного сектора відзначили скорочення обсягів замовлень у першому кварталі поточного року, йдеться в повідомленні. Значна кількість респондентів заявила про погіршення фінансового стану, що призвело до скорочення співробітників. Поточний фінансовий стан оцінюють як добрий лише 3% опитаних будівельних компаній.
Серед основних чинників, що перешкоджають розвитку бізнесу, будівельники традиційно називають високі відсоткові ставки за кредитами, низький рівень забезпеченості фінансуванням, дефіцит оборотних коштів і високий рівень оподаткування.
З компаній сфери послуг про скорочення попиту заявили 29% опитаних. При цьому частина керівників очікують поліпшення бізнес-клімату в другому кварталі (19% представників компаній з надання фінансових послуг та 22% – компаній з надання інших послуг).
На думку керівників промислових підприємств, основною проблемою на сьогодні є низький платоспроможний попит на продукцію. При цьому майже 70% підприємств оцінюють власний фінансово-економічний стан як задовільний.
Деякі труднощі відзначають також підприємства торгівлі. Більшість респондентів відзначили зменшення товарообігу, а також погіршення фінансового стану. Багатьом довелося скоротити кількість співробітників. Водночас, 70% компаній вважають поточний фінансовий стан задовільним, а 9% – хорошим.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас