Лукашенко пообіцяв білорусам схожі на євро гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко пообіцяв білорусам схожі на євро гроші

Світ
1244
Грошові купюри, які будуть використовуватися в Білорусії після деномінації, зовні схожі на євро. Про це, як передає «Інтерфакс-Захід», заявив президент республіки Олександр Лукашенко.
«Я знаю, ви вимагаєте нову красиву валюту, тому що мільйони носити в гаманцях важко. Прийде час – ми це зробимо», – сказав він, виступаючи на 558-му авіаремонтному заводі в Барановичах. Лукашенко додав, що нові купюри вже давно віддруковані і зберігаються на складах. Торкаючись термінів проведення деномінації, про яку білоруська влада говорить вже не перший рік, Лукашенко зазначив, що відповідний момент «ще не настав». «Для цього потрібно, щоб економіка почала працювати, щоб була певна стабільність», – уточнив глава держави.
Раніше Лукашенко обіцяв оголосити про деномінацію за півроку до її проведення. У свою чергу, голова правління Національного банку Надія Єрмакова стверджувала, що в 2014 році запустити цей процес навряд чи вдасться через високі темпи інфляції.
Якщо деномінація відбудеться, то вона стане третьою в історії Білорусі. 20 серпня 1994 року в країні з грошових знаків прибрали один нуль, а з 1 січня 2000-го – три нулі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас