Укроборонпром готовий передати Національній гвардії 100 новітніх бронетранспортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укроборонпром готовий передати Національній гвардії 100 новітніх бронетранспортерів

Казна та Політика
2339
Підприємства ДК “Укроборонпром” готові передати найближчим часом 74 бронетранспортери для комплектування десяти військових частин Національної гвардії України. Всього заплановано поставити близько 100 машин. Про це заявив в.о. Генерального директора Концерну Юрій Терещенко.
За його словами, ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова” може передати партію бронетранспортерів сімейства БТР-4 у кількості 58 одиниць, яка включає 41 лінійну машину БТР-4Е, 7 командних БТР-4К, 2 командно-штабні БТР-4КШ і 8 санітарних БММ-4С. З них повністю укомплектовані і знаходяться в боєздатному стані 29 БТР-4Е, 5 БТР-4К, 6 БММ-4С і 2 БТР-4КШ. Це новітні машини української розробки, які мають високу рухливість, потужне озброєння, досконалу систему управління вогнем і сучасний рівень броньового захисту.
Крім цього підприємства Концерну готові передати Національній гвардії України ще 16 бронетранспортерів інших типів. Так, ДП “Київський бронетанковий завод” може передати 5 нових БТР-3Е і 5 БТР-80 після капітального ремонту. ДП “Житомирський бронетанковий завод” готовий передати 5 відремонтованих БТР-80, ДП “Миколаївський бронетанковий завод” – 1 БТР-70ДІ.
“Ця техніка значно посилить бойові можливості підрозділів Національної гвардії України”, – підкреслив Ю.Терещенка. Він додав, що Укроборонпром зробить все для якісного підвищення обороноздатності держави та боєздатності Збройних Сил України та інших державних військових формувань.
Ю.Терещенко також зазначив, що після передачі Концерном цієї бронетехніки, рішення щодо її застосування буде приймати командування Національної гвардії відповідно до Закону від 13.03.2014 р. № 876- VII “Про Національну гвардію України “.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас