Конгрес США прийняв нові санкції проти РФ - тепер вони можуть поширюватися на "всіх ділових партнерів і членів сімей" будь-яких російських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США прийняв нові санкції проти РФ - тепер вони можуть поширюватися на "всіх ділових партнерів і членів сімей" будь-яких російських чиновників

Світ
3978
Палата представників конгресу США 1 квітня проголосувала закон про надання допомоги Україні та санкції проти Росії. Законопроект підтримали 378 конгресменів, проти виступили 34, повідомляє Reuters. У законі також прописано надання Україні гарантій по кредиту на $1 млрд.
Конгрес схвалив введення візових і економічних санкцій проти російських чиновників, яких вони вважають винними в “підриві територіальної цілісності України”. Також у законі зазначено введення санкцій проти осіб, “залучених в корупцію значних масштабів або відповідальних за неї”.
Йдеться про заморожування активів і відмову у видачі американських в’їзних віз. При цьому санкції можуть поширюватися не тільки на цих осіб, а й на їхніх ділових партнерів і членів сімей. Таким чином, санкції можуть торкнутися набагато більшого числа осіб, ніж ті, які були введені президентом США.
Минулого тижня ці пропозиції підтримав Сенат США. Законопроект передбачає обов’язкове застосування санкцій до будь-якої російської офіційної особи, щодо якої достовірно встановлений факт участі в корупційних схемах в Україні – це більш широка категорія, ніж та, яка була визначена президентською адміністрацією.
Нагадаємо, до розширеного списку санкцій увійшли голова РЖД Володимир Якунін, Геннадій Тимченко, Аркадій і Борис Ротенберги. За документом, опублікованим на сайті Мінфіну США, санкції торкнуться банку “Росія” і його голови ради директорів Юрія Ковальчука.
У списку також значаться віце-спікер Ради Федерації Євген Бушмін, член Ради Федерації Володимир Джабаров, помічник президента Росії Андрій Фурсенко, перший заступник керівника Адміністрації президента Олексій Громов, керівник Адміністрації президента Сергій Іванов, директор Федеральної служби контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов, керуючий справами президента Росії Володимир Кожин, депутат Сергій Миронов, спікер Держдуми Сергій Наришкін, сенатори Віктор Озеров, Олег Пантелєєв, Микола Рижков, Олександр Тотоонов, депутат Держдуми Сергій Железняк, начальник ГРУ Ігор Сергун.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас