Українська криза може вплинути за межами країни - Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська криза може вплинути за межами країни - Світовий банк

Світ
1115
Світовий банк готовий надати підтримку в стабілізації економічної ситуації в Україні.
Економічна нестабільність в Україні може вплинути далеко за межами країни. Таку думку висловив у вівторок, 1 квітня, президент Світового банку (СБ) Джим Ен Кім, передає ІТАР-ТАСС.
“У нас давні відносини з Україною, і ми намагаємося зробити все можливе для того, щоб допомогти її владі у проведенні економічних реформ”, – сказав він в ефірі телекомпанії CNN.
За його словами, головне завдання СБ полягає в тому, щоб надати підтримку в стабілізації ситуації з економічної точки зору. Він вважає це важливим, оскільки посилення нестабільності буде впливати далеко за межами України.
Джим Ен Кім впевнений, що нинішня влада в Києві має по-справжньому вражаючу програму реалізації реформ. Він також нагадав, що більше, ніж за 20 років СБ інвестував в українську економіку 10 млрд доларів.
“Наш нинішній портфель становить 3,5 млрд доларів, і ми обіцяли виділити ще 3 млрд доларів. Ми вкрай зацікавлені в тому, щоб допомогти цьому уряду в здійсненні реформ і в захисті найбідніших верств населення, які викликають найбільшу стурбованість”, – сказав президент Всесвітнього банку.
Нагадаємо, палата представників Конгресу США прийняла законопроект, що передбачає надання економічної допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас