Верховна Рада досі не визначила Крим окупованою територією - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада досі не визначила Крим окупованою територією - експерти

Казна та Політика
1263
Станом на сьогодні Верховна Рада досі не прийняла жодного нормативного політичного акту, де б визначалося, що Крим – окупована територія. У зв’язку із цим кримчани, що виїхали з півострова, мають дуже багато проблем та невизначене майбутнє, сказала під час прес-конференції Ольга Скрипник, керівник Центру громадянської просвіти “Альменда”:
- Великі проблеми у кримчан із переоформленням документів. Частина громадян виїжджають взагалі без документів. Кримчанам необхідна перереєстрація за місцем фактичного проживання, але, для цього треба встановити ще факт цього проживання. У пастку потрапили приватні підприємці: до 20 числа потрібно сплатити податок у податкові органи Криму, яких зараз уже не існує. А куди платити на материку – невідомо.
Крім цього, за словами Ольги Скрипник, переселенці з Криму та люди, окуповані на півострові, стикаються з іншими проблемами.
- У складних ситуаціях опинилися студенти, що хочуть вчитися в Україні, абітурієнти, що не мають змоги здати ЗНО у Криму, вступити до українського вишу. Також існують проблеми з працевлаштуванням, багато людей потребує соціально-медичної допомоги, – говорить Скрипник.
- Кримчани не є біженцями згідно законодавчих норм України, і з іншого боку це добре, бо вони мають право користуватися всім спектром соціальних послуг. З іншого – відсутність визначеного статусу змушує їх лишатися у підвішеному стані, – каже представник міжнародного правозахисного центру “Ла Страда Україна” Ольга Калашник.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас