Російська мережа магазинів дорогого спортивного одягу Bosco Sport покидає український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська мережа магазинів дорогого спортивного одягу Bosco Sport покидає український ринок

Фондовий ринок
2635
Мережа магазинів з продажу дорогого спортивного одягу і взуття з українською символікою Bosco Sport, підконтрольна російському бізнесменові Михайлу Кусніровичу, йде з України.
Про це «Капіталу» розповів директор одного з торгових центрів, а також керівники двох великих мереж, які побажали залишитися неназваними.
«Інформація про відхід Bosco Sport з’явилася ще минулого року, але російське керівництво кілька разів змінювало свою точку зору», – повідомив директор торгового центру. Отримати коментар керівництва Bosco Sport «Капіталу» не вдалося.
До недавнього часу російська мережа налічувала шість торгових точок в Україні: два магазини в Києві, по одному в Одесі, Харкові, Донецьку та Ялті.
Комерційний директор компанії «Інвестиції та розвиток» (торговий центр «Донецьк Сіті») Лілія Міненко підтвердила, що магазин Bosco закрився 23 березня.
«Нас попередили про це за три місяці», – говорить вона. У найближчі кілька днів закриється магазин мережі в столичному торговому центрі Sky Mall, розповіла його директор Ольга Ткаченко.
«Ми вже знайшли йому заміну», – запевняє вона. Факт закриття магазинів Bosco Sport в Ялті та Одесі підтвердили їхні співробітники. «Ми працюємо до 4 квітня і зараз розпродуємо колекції зі знижками 50-70%», – повідомляють з харківського магазину мережі.
Група компаній Bosco di Ciliegi вийшла в Україну в 2011 р., відкривши свій флагманський магазин на Хрещатику. Урочистий захід тоді відвідав голова ради директорів групи Михайло Куснірович. Бізнесмен, статок якого оцінюється в $700 млн, планував відкрити близько 30 магазинів в Україні. При цьому мова йшла не тільки про Bosco, а й про інші мережеві магазини, які в Росії розвиває Bosco di Ciliegi.
За даними офіційного сайту групи компаній, зараз структура управляє більш ніж сотнею різних монобрендових магазинів одягу та аксесуарів, більшість яких працює в преміальному сегменті: Alberta Ferretti, Armani Collezione, Barbara Bui, D&G, Ermenegildo Zegna, ETRO, Hugo Boss, Jean Paul Gaultier, Kenzo, Marina Rinaldi та ін. Але ці плани так і не були реалізовані.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас