Криза охопила Росію: у 2014 році інфляція там перевищить прогноз, досягнувши 6% - Мінекономіки РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза охопила Росію: у 2014 році інфляція там перевищить прогноз, досягнувши 6% - Мінекономіки РФ

Світ
1479
Ослаблення курсу рубля, яке особливо спостерігалося на початку року, може вплинути на інфляцію в другому кварталі, і за підсумками року зростання споживчих може досягти 6%, але навряд чи перевищить його. Про це заявив глава Мінфіну Росії Антон Силуанов.
Про те, що інфляція цього року, швидше за все, перевищить 5% і складе 5-6%, минулого тижня також заявили голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна і глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв.
“Оскільки сьогодні ми бачимо, що рубль знаходиться в зоні коридору, яка контролюється Центральним банком, і немає підстав для того, щоб говорити про якісь серйозні зміни курсу рубля. Говорити про те, що інфляція буде далі змінюватися під тиском зміни курсу рубля, я б не став”, – сказав Силуанов в інтерв’ю каналу “Росія 24”.
Він нагадав, що влада відмовилася від підвищення тарифів на послуги природних монополій для промислових споживачів з другого півріччя.
“Але невелике коректування нашого прогнозу щодо інфляції в 5-5,5% може бути. Тому можна сказати, що близько 6% – наше припущення про рівень інфляції в поточному році”, – додав він.
За даними Росстату, з початку року по 24 березня інфляція в Росії набрала вже 2%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас