Moody's може переглянути рейтинг РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's може переглянути рейтинг РФ

Світ
582
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service має намір переглянути рейтинг державних боргових зобов’язань Росії з потенційним зниженням, що обумовлено уповільненням темпів економічного зростання і збільшеним політичним напруженням у відносинах з Україною.
Найбільш очевидним наслідком, якщо агентство змінить оцінку кредитоспроможності РФ, стане погіршення рейтингу на один ступінь.
Проте Moody’s може радикальніше знизити рейтинг Росії, якщо з’ясується, що нинішні події можуть мати більш серйозні наслідки.
Агентство може підтвердити суверенний рейтинг РФ на поточному рівні “Baa1”, якщо напруженість різко знизиться або буде знайдено вихід з кризи, що може підвищити економічні можливості держави.
Рішення про зміну рейтингу продиктовано “зниженням темпів економічного зростання, оскільки конфлікт з Києвом і викликана ним невизначеність подальших дій негативно впливають на інвестиційний клімат і зростання на середньострокову перспективу”, йдеться в прес-релізі компанії.
Крім цього агентство підкреслює, що існує “підвищений ризик погіршення ситуації в силу посилену політичну напруженість і, як наслідок, збільшення конфлікту в Україні”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас