Верховній Раді пропонують заборонити вилучати з підприємств сервери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховній Раді пропонують заборонити вилучати з підприємств сервери

Казна та Політика
678
У Комітеті ВР з питань інформатизації та інформаційних технологій пропонують парламенту замінити вилучення правоохоронними органами електронних носіїв інформації на копіювання самої інформації, що міститься на таких носіях. Про це йдеться в проекті Закону № 4567 Про внесення змін до деяких законів України (щодо тимчасового доступу до інформації в електронних інформаційних системах), повідомляє УНН.
У тексті законопроекту вказується, що тимчасовий доступ до інформації в електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв’язку здійснюється шляхом зняття копії такої інформації.
“Оскільки для цілей кримінального розслідування має значення лише інформація, що міститься на таких носіях інформації, вилучення носіїв інформації є невиправданим. На думку авторів законопроекту, в такому випадку виникає проблема з особливими технічними аспектами вилучених носіїв, адже вилучення носіїв інформації фактично зупиняє роботу підприємства, організацій. Особливо відчутно це позначається на підприємствах інформаційно-комунікаційних технологій”, – зазначили в комітеті.
За словами голови Комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, прийняття цього законопроекту підвищить ефективність боротьби з вилученням електронних носіїв інформації, яке, незважаючи на технічні особливості цих носіїв, фактично порушує права інших осіб, а також буде сприяти поліпшенню стану забезпечення права людини на недоторканність приватного життя і непорушність права власності; створить умови, за яких уповноваженим правоохоронним органам буде складно зловживати своїми правами під час проведення відповідних процесуальних дій і позитивно вплине на інвестиційний клімат області інформаційних технологій.
За словами авторів законопроекту, зазначений проект законодавчого акта вноситься з метою недопущення в подальшому порушення прав і законних інтересів громадян та оптимізації роботи правоохоронних органів.
Нагадаємо, раніше інформація, що міститься на електронних носіях, вилучалася співробітниками правоохоронних органів безпосередньо разом з такими носіями.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас