США жорстко відповіла Росії: жодних рішень щодо України не буде без самої України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США жорстко відповіла Росії: жодних рішень щодо України не буде без самої України

Світ
6071
Врегулювання кризової ситуації в Україні має відбуватися за безпосередньої участі тимчасової української влади на чолі з Арсенієм Яценюком. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі за підсумками переговорів з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.
«Ми не погодимося рухатися вперед, якщо легітимний український уряд не буде за столом переговорів. Принцип простий – жодних рішень про майбутнє України без самої України», – сказав глава держдепартаменту.
Держсекретар зазначив, що серед тих пропозицій, які висловили США – забезпечення прав національних меншин, врегулювання мовних проблем в Україні, залучення міжнародних спостерігачів, інклюзивна конституційна реформа, роззброєння всіх незаконних збройних формувань і провокаторів.
Держсекретар повідомив, що США консультуються з урядом України з кожного питання під час переговорів з Росією. За словами Керрі, уряд України рухається вперед шляхом болючих, але необхідних реформ і міжнародне співтовариство буде підтримувати його на цьому шляху.
Держсекретар зазначив, що серед пропозицій щодо деескалації, які зробили США, відведення російських військ від кордонів з Україною. За його словами, присутність цих військ створює атмосферу страху і залякування і не створює позитивного клімату, який настільки потрібний Україні на сьогодні.
Керрі заявив, що під час відвертої бесіди з Лавровим він назвав дії Росії «незаконними» і підкреслив, що Росія знаходиться, як він висловився, на «неправильній стороні історії». Проте, на думку Керрі, Лавров висловив бажання Росії підтримати Україну в її перехідному періоді.
Відповідаючи на запитання про можливість федералізації України, як це пропонує Росія, Керрі заявив, що самі українці повинні приймати рішення з цього приводу. «Вирішувати це без українців було б неправильно», – зазначив він.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас