Україна без газу не залишиться - міністр енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна без газу не залишиться - міністр енергетики

Енергетика
1044
Незважаючи на ризик зниження або припинення поставок з РФ, Україна зможе забезпечити свої потреби в газі як за рахунок наявних на сьогодні ресурсів, так і тих джерел поставок, про відкриття яких Київ веде переговори з європейською стороною. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
“Ситуація з обмеженням поставок російською стороною природного газу може бути для України черговим викликом, однак за будь-якого сценарію українська сторона знайде можливість вийти з ситуації за рахунок існуючих компенсаторів”, – заявив Продан. Як пояснив голова Міненерговугілля, Україна вже сьогодні має можливість отримувати газ реверсом з Європи в обсязі до 7-10 млрд куб. м.
Крім того, успішне завершення переговорів про реверсні поставки газу зі Словаччини дозволяє збільшити загальний обсяг газу, який може бути імпортований в Україну через західний кордон, до 15-20 млрд куб. м. Втім, побоювання України з приводу перекриття Росією “газового крану” ще не мають офіційного підтвердження з боку РФ.
“На даний момент інформація з боку ВАТ “Газпром” про можливість зниження поставок газу або повного їх припинення в НАК “Нафтогаз України” не надходила”, – зазначив Продан. Нагадаємо, також Україна заявила про намір підняти ціни на транзит російського газу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас