Уряд України обіціє з 2015 р. скоротити кількість податків до 8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України обіціє з 2015 р. скоротити кількість податків до 8

Казна та Політика
2293
Кабінет міністрів підтримує перегляд Податкового кодексу зі скороченням в ньому кількості податків до восьми, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у Верховній Раді.
“Нам необхідно прийняти нову редакцію Податкового кодексу, яка б передбачала скорочення кількості податків до восьми і розширення бази оподаткування”, – сказав він.
“Ми як уряд готові до найширшої дискусії, щоб внести цей законопроект з наступного року. Впровадити нову систему оподаткування. Чим простіша система податків, тим менше шансів у чиновника брати хабарі”, – зазначив прем’єр-міністр.
А.Яценюк визнав відсутність спрощення процедури оподаткування в прийнятому в четвер антикризовому фіскальному законі.
“Ми хочемо пропозицій пакету реформ, разом сядемо і з 2015 року зробимо нову редакцію Податкового кодексу”, – закликав депутатів голова уряду.
Говорячи про поточні виклики в адмініструванні податків, він заявив, що поставлено завдання зі знищення так званих “податкових майданчиків” – корумпованої схеми, що контролювалася колишнім Міндоходів.
“Ми усвідомлюємо те, що це сьогодні в країні. Тому що, якщо економіка на 50% тіньова, що вона вимагатиме? Вона вимагатиме 50% тіньових коштів. І не вирішивши проблему детінізації економіки, ми за ним будемо ще довго ганятися і не наздоженемо”, – підкреслив А.Яценюк.
На його думку, для цього необхідно перевести всіх на безготівкові розрахунки, зменшити грошову базу в готівкових і змусити всіх чесно сплачувати податки, подолавши корупцію в системі податкової та митної служби.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас