Турчинов: російські спецслужби намагаються дестабілізувати ситуацію в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: російські спецслужби намагаються дестабілізувати ситуацію в Києві

Казна та Політика
2025
Турчинов вважає пікетування Ради в четвер провокацією.
В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявляє про спроби дестабілізації ситуації в Києві, які збігаються з цілями керівництва Російської Федерації.
“Відбувається спроба дестабілізувати ситуацію в Україні, в центрі , в серці України – у Києві. Саме таке завдання ставить політичне керівництво Російської Федерації перед своїми спецслужбами”, – сказав О.Турчинов на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради в п’ятницю в Києві.
Він зазначив, що в четвер увечері була спроба здійснити провокації біля стін Верховної Ради України. “Я хочу сказати всім, що український парламент – це фундамент легальної української влади. Це фундамент, без якого в Україні влада існувати не може”, – підкреслив О.Турчинов.
Спікер також зазначив, що аналогічна “спроба дестабілізувати ситуацію в східних і південних регіонах проводилася протягом останнього місяця”, але вона не призвела до запланованого результату.
Як повідомлялося, напередодні “Правий сектор” провів попереджувальний пікет біля Верховної Ради з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. У п’ятницю вранці близько 1 тис представників “Правого сектора” та їхніх прихильників знову зібралися на пл.Конституції перед будівлею парламенту.
Напередодні повідомлялося, що невідомі в масках, серед яких – члени Правого сектора, пікетували будівлю парламенту з вимогою відставки голови МВС Арсена Авакова і відправити під трибунал екс-міністра оборони Ігоря Тенюха. На заклики спікера Верховної Ради Олександра Турчинова припинити провокацію Правий сектор реагував Ганьба!
Сьогодні вранці в Правому секторі повідомили, що мають намір продовжити акцію біля будівлі Ради.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас