В Україні можна купити танк за мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можна купити танк за мільйон гривень

Казна та Політика
2832
Через неспокійну ситуацію в країні багаті українці стали не тільки облаштовувати бункери в своїх володіннях, але і цікавитися купівлею важкої армійської техніки, яка юридично списана і вважається майном, призначеним для продажу. «Сегодня» прицінилася до танків і довідалася, чи можна їх купити.
ВАРІАНТИ Є. З’ясувалося, що купити списаний танк – не проблема. В інтернеті ми знайшли чимало оголошень, автори яких продають демілітаризовану армійську техніку (з якої знято озброєння, і яка законно продана військовими як надлишки майна. – Авт.). Пишуть, що готові продати БТРи, польові кухні та БРДМи.
Зателефонувавши одному з таких продавців, кореспондент «Сегодня» представився покупцем, тим, хто шукає на подарунок танк. «Продати не проблема. Сучасний танк у нас ви можете купити за суму трохи менше 1 млн. грн. Але повинні розуміти, що повністю демілітаризувати його складно. Давайте зустрінемося – будемо обговорювати», – пояснив нам продавець, який представився Сергієм з Києва. Інші продавці бронетехніки пояснили нам, що небоєздатним танк вважається, якщо спиляний бойок (частина механізму, що відповідає за здатність машини стріляти. – Авт.), але сучасні майстри можуть відновити відсутню деталь за 15 тис. грн.
ХОВАЮТЬ. Останнім часом свій товар власники бронетехніки намагаються не афішувати. «У нас зараз інша проблема. Ми боїмося, що через напіввійськовий стан у нас цю техніку може «запозичити» держава. Ніхто ж не знає, що буде в країні через 2-3 дні. Я недавно продав БТР одному луганчанину, він тепер теж боїться – або українська армія забере, або росіяни – якщо, не дай Бог, прийдуть на нашу землю. Тому я свою техніку поки що приховав у маєтку подалі від чужих очей», – зізнався нам Андрій з Броварів. Так само вчинив і друг Андрія, який займається військовою реконструкцією: «Він купив танк, і зараз машина у нього в боєздатному стані. Але за документами «чистий», адже використовується для шоу. Свою техніку теж сховав між Бояркою і Вишневим».
Втім, є й продавці, які готові віддати майно на благо країни. «У мене є тягач для гармати. Якщо попросять наші – то, звичайно, віддам! А поки що зняв двигун, щоб ніхто не викрав», – розповів нам власник бронетехніки з Київської області Олександр Пташинський.
ПЕРЕВІРЯЙТЕ. У МВС нам роз’яснили, що такі нестандартні товари, як танк, ховають у собі чимало небезпек для покупців. «Такі оголошення можуть розміщувати шахраї, які продають неіснуючий товар, – сказала нам речник київської міліції Ольга Білик. – А для продавця, який продає недемілітаризовану техніку, передбачена кримінальна відповідальність за 263-ю статтею КК (незаконне поводження зі зброєю). Такі оголошення міліцією моніторяться ще з того часу, як в Україні почалися продажі конверсійної техніки».
Ігор Сєров
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас