Іспанія вже готова забезпечити Європу газом - замість Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія вже готова забезпечити Європу газом - замість Росії

Енергетика
4920
Іспанія намагається позиціонувати себе як альтернативний маршрут поставок газу до Європи, заявивши, що має достатньо вільної потужності, щоб допомогти скоротити залежність континенту від поставок енергії з Росії.
Іспанія купує свій газ з неросійських джерел і багато інвестувала в останні роки в розвиток потенціалу для імпорту зрідженого природного газу. Політики і представники промисловості закликають Європу більше інвестувати в інтерконнектори та іншу інфраструктуру, щоб полегшити потік газу власною мережею до країн на північ від неї.
За розрахунками іспанської асоціації газової промисловості, країна могла б забезпечити 10% поточного експорту російського газу до Європи. Використовуючи інше порівняння, міністр промисловості та енергетики Жозе Мануель Соріа вважає, що Іспанія може покрити майже половину газу, що надходить до Європи через Україну.
Іспанські чиновники бачать у кризі з Москвою шанс підкреслити власну газову модель і потенціал Іспанії допомогти континенту скоротити залежність від Росії.
Антоні Періс, президент Sedigas, іспанської асоціації газової промисловості, заявив, що країна може направити 5,2 млрд кубометрів газу через кордон до Франції, збільшивши цей обсяг до 7,1 млрд кубометрів наступного року. «Проте ми можемо відправити набагато більше газу… Іспанія може постачати 10 відсотків газу, який Європа зараз отримує від Росії», – сказав він.
«Що Іспанія може запропонувати, це потужність для з’єднання (північної Європи) з рештою світу», – додав він.
Періс також сказав, що Іспанія може збільшити експорт газу як мінімум до 14 млрд кубометрів, хоча це зажадає будівництва третього інтерконнектора і трубопроводу між Іспанією і Францією.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас