У Росії через падіння рубля дорожчають машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії через падіння рубля дорожчають машини

Світ
1870
У Росії з початку 2014 року ціни на автомобілі виросли в середньому на 2-5%, але, як вважають експерти, і це ще не межа. Причина такої ситуації – падіння курсу рубля.
Так, 25 березня про підвищення цін на всі моделі в середньому на 2,8% оголосив АвтоВАЗ. Найсильніше при цьому зросли ціни на Lada Granta – представники новітнього в лінійці АвтоВАЗу сімейства подорожчали одразу на 3,6%.
“Востаннє АвтоВАЗ підвищував ціни рік тому – 25 березня 2013 року – на 0,5%. Інфляція за минулі 12 місяців перевищила 5%”, – повідомили представники заводу.
Також зростання цін торкнулося і Renault, який змушений був через ослаблення рубля підвищити вартість у середньому на 2% з 1 квітня.
У лютому на 5% зросли цінники в автосалонах General Motors, де продаються популярні Chevrolet і Opel. Виробник розглядає подальше підвищення цін, зізнається його представник.
“Автопром – галузь з дуже довгостроковими інвестиціями. Коли відбувається різке коливання, воно має довгий і негативний ефект”, – вважає він.
Проте деякі виробники підвищили ціни ще в січні. Сім моделей Toyota подорожчали з початку року до 2%. З лютого виросли на 1,5-3% ціни ще на 11 моделей. Ford підняв ціни на весь модельний ряд на 2% також з початку року, і подальша цінова політика компанії, за словами представника компанії, буде грунтуватися на поточній ринковій ситуації.
У преміум-сегмента свої закони, він розвивається швидше і стабільніше і менше залежить від короткострокових економічних тенденцій, запевняє представник Daimler. Проте ціни на Mercedes зростуть на 3% з 1 квітня, а на BMW вже зросли на 1% місяць тому і ще одне підвищення очікується в найближчі тижні, зізнаються представники компаній.
При цьому гравці авторинку стверджують, що підвищення цін робить додатковий негативний ефект. Так, за словами директора Toyota Lexus Центр Ясенєво Тетяни Форнасової, за підсумками перших двох місяців продажі автомобілів знизилися вже на 4%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас