Уряд планує з 1 травня збільшити тарифи на газ для населення на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд планує з 1 травня збільшити тарифи на газ для населення на 50%

Енергетика
2098
Кабінет міністрів України прийняв постанову про поетапне підвищення тарифів до 2018 року, згідно з яким вже з 1 травня передбачається збільшення цін на газ для населення. Про це на прес-конференції сказав директор Департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків НАК “Нафтогаз України” Юрій Колбушкін.
Чиновник розповів, що вчора Кабінет міністрів прийняв постанову, в якій йдеться про поетапне підвищення тарифів до 2018 року.
“Перш за все у нас головна причина – це проблема підприємств теплокомуненерго, оскільки тарифи для теплокомуненерго дуже низькі”, – уточнив він.
Ю.Колбушкін пояснив, що дефіцит бюджету “Нафтогазу” виникав у попередні роки, тому що компанія не отримувала своєчасно в повному обсязі різницю за тарифами.
Він зазначив, що постанову Кабміну про поетапне підвищення тарифів найближчим часом буде оприлюднено. Зокрема, підкреслив Ю.Колбушкін, перше підвищення тарифів буде за газ з 1 травня, а теплокомуненерго – з 1 липня.
“Поки що тариф за НКРЕ підвищується на 40%, а для населення – понад 50%”, – додав чиновник і уточнив, що розрахунки можуть змінюватися.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас