"Вікно можливостей" для російського вторгнення закриється приблизно в середині травня - The Foreign Policy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Вікно можливостей" для російського вторгнення закриється приблизно в середині травня - The Foreign Policy

Світ
11217
Україна має реальний шанс мобілізувати свої сили, необхідні для захисту своєї континентальної території від можливого військового вторгнення Росії, вважає військовий оглядач The Foreign Policy Павло Фельгенгауер.
Експерт зазначає, що вже захоплений Крим є дуже залежним від південних областей України. У такому становищі півострів навряд чи зможе стати сателітом Москви і протистояти Києву.
Саме тому міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров наполягає на федеральній Конституції України, яка б дозволила Кремлю впливати на схід і південь, а потім, можливо, і приєднати їх до себе. Це, в свою чергу, створить військовий “коридор” для Москви в напрямку Молдови і Придністров’я. Фельгенгауер вважає, що Україна має шанс себе захистити, якщо вона не погодиться на вимогу Росії щодо федералізації.
Автор зазначає, що Київ має великий арсенал і запас боєприпасів з часів СРСР. «Якщо виграти час, то можна повернути в стрій важку військову техніку. Однак питання, коли саме Путін планує вторгнутися в Україну і чи планує взагалі, залишається відкритим», – вважає він.
Ключовою датою Фельгенгауер називає 1 квітня, коли в Росії почнеться весняний призов. Відповідно ті російські солдати, які служать зараз і пройшли підготовку, будуть демобілізовані. А значить, Росії знадобиться кілька місяців, щоб привести свої війська в бойову готовність. “За цей час українці встигнуть зібрати необхідні сили”, – пише експерт.
Президентські вибори, призначені на 25 травня, можуть закріпити легітимність нової влади в Києві, яку не хоче визнавати Москва. “Можливо, Кремлю буде важко втриматися від спокуси атакувати Україну і “звільнити” південь і схід, поки Росія перебуває в боєготовності, а режим в Україні нестабільний”, – припускає автор. Але “вікно можливостей” для російського вторгнення закриється приблизно в середині травня, прогнозує оглядач.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас