Міноборони РФ створює перспективну ракетну систему С-500 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони РФ створює перспективну ракетну систему С-500

Технології&Авто
1673
Міністерство оборони Росії веде роботи зі створення “перспективної” міжвидової зенітної ракетної системи п’ятого покоління С-500, яка може забезпечити “враження аеродинамічних і балістичних цілей усіх типів у всьому діапазоні висот бойового застосування”, тобто знищити будь-яку ціль на будь-якій висоті. Про це заявив журналістам заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов.
У 2014 році передбачається використовувати систему С-400, яка виграє за критеріями “ефективність – вартість” у іншої техніки приблизно в 2-2,5 рази. С-400 була прийнята на озброєння в 2007 році і призначена для ураження всіх сучасних засобів повітряно-космічного нападу, включаючи літаки і балістичні ракети. Враження мети можливе на висоті від п’яти метрів до 30 кілометрів.
Також в російській армії використовуються зенітно-ракетні комплекси С-300 (до речі, вони брали участь у навчаннях військ протиповітряної оборони Західного військового округу, проведених у березні в Астраханській області на полігоні Капустін Яр, який розташований приблизно в 450 кілометрах від українського кордону).
Раніше в березні велася розмова про те, щоб впровадити в ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) робототехніку. Майор Дмитро Андрєєв заявив, що мобільні робототехнічні комплекси з’являться на п’яти об’єктах вже цього року і будуть використовуватися, зокрема, для виявлення і ураження рухомих цілей. Мінімальну і максимальну висоту ураження він не вказав.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас