Росія ніколи чесно не воювала - військовий експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія ніколи чесно не воювала - військовий експерт

Світ
2731
Росія ніколи не погодиться на те, щоб Крим оголосили демілітаризованою зоною, вважає голова Асоціації “Атлантична Рада України”, начальник Центру оперативно-стратегічних досліджень Міністерства оборони України Вадим Гречанінов. Адже РФ бачить Крим як свою потужну військову базу в Чорноморському басейні, тому що більшість країн, розташованих там, поки що або є членами НАТО, або ж прагнуть вступити туди. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ, передає УНН.
“Щодо демілітаризації Криму. Ми ніби підлаштовуємось під 27 березня – дату, коли ООН надасть Криму статус демілітаризованої зони. Але цього ніколи не буде! Адже для Росії Крим – потужна військова база. Чому вона її створює? Тому що Росія хоче підпорядкувати собі Україну. У Чорноморському басейні три країни НАТО – Румунія, Болгарія, Туреччина. Решта – Грузія, Україна і Молдова – також прагнуть вступити до Альянсу. Залишається одна Росія. Потрібно заздалегідь думати про те, чим це обернеться”, – сказав В.Гречанінов.
Водночас, на думку експерта, зараз найважливішим завданням для України в Криму є вивести звідти на континент якомога більшу частину свого війська. “Щодо озброєння, боюся, що ми вже майже нічого не зможемо звідти вивезти, адже про це потрібно було думати і вирішувати раніше. Щодо заблокованих у Криму моряків та інших військових, то думаю, у них вкрай мало шансів вирватися з блокади. Можна триматися, поки є можливість, проте вже пізно. Потрібно було підірвати російські кораблі, які там (в озері Донузлав) затопили, і вирватися. Потрібно проявляти хитрість, адже проти Росії не можна воювати чесно, бо сама Росія ніколи чесно не воювала”, – підсумував В.Гречанінов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас