Від сьогодні Крим офіційно переходить на рубль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від сьогодні Крим офіційно переходить на рубль

Казна та Політика
1500
У понеділок, 24 березня, в Криму і Севастополі розпочався офіційний обіг рубля, на національну російську валюту переведені всі взаєморозрахунки за платежами за умови, що одна зі сторін є резидентом Росії.
З 24 березня 2014 року на півострові в обов’язковому порядку в рублях буде проводитися сплата податків, виплата зарплат бюджетникам, соціальні виплати, а також взаєморозрахунки за будь-якими платежами, якщо одна зі сторін є резидентом Росії, передає Кримінформ.
Раніше повідомлялося, що жителі Криму зможуть поміняти гривні на рублі за фіксованим курсом 3,8 рубля за одиницю української валюти, в той час як у середньому в березні офіційний курс ЦБ РФ для української валюти становив 3,53 рубля.
Відповідно до закону про приєднання Криму до Росії, грошовою одиницею в республіці стає російський рубль, але до 1 січня 2016 року допускається обіг гривні. Після цієї дати рубль стане єдиною законною валютою в регіоні.
Нагадаємо, 18 березня Росія і Крим після виступу президента Володимира Путіна підписали угоду про прийняття Республіки Крим та міста Севастополь до складу Росії. Конституційний суд Росії вже одноголосно визнав законність договору. Держдума і Радфед ратифікували угоду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас