Єврокомісія створить план зниження енергозалежності від Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія створить план зниження енергозалежності від Росії

Енергетика
458
Саміт глав держав Євросоюзу розраховує, що Єврокомісія розробить до червня поточного року план скорочення залежності регіону від імпорту енергії. Про це свідчить проект рішень саміту, що проходить в Брюсселі, передає РИА Новости.
“Рада закликає Єврокомісію провести глибоке дослідження енергетичної безпеки ЄС і представити до червня 2014 року комплексний план скорочення енергетичної залежності ЄС”, – йдеться в документі.
Раніше дипломатичні джерела в ЄС повідомили, що глави держав обговорять залежність регіону від імпорту енергоресурсів в контексті розвитку подій навколо України і безпеку поставок через цю країну до Європи.
Росія є одним з найбільших постачальників енергії до ЄС. Російський газ до Європи йде, зокрема, транзитом через Україну.
Раніше єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер говорив, що Єврокомісія не хвилюється за безпеку поставок російського блакитного палива в ЄС у зв’язку з подіями в Україні. Зі свого боку міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що сподівається уникнути транзитних газових воєн з Україною.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас